Öresundsklassrummet

Nu finns material från projektet Öresundsklassrummet samlat på en egen webbsida. Ta chansen att besöka Öresundsklassrummet. Du kan ta del av filmer gjorda av eleverna, lärares planeringar, elevers arbeten, refleterande texter skrivna av lärare kring utmaningar och tankar som projektet gett, rektorernas syn, elevers kommentarer...det är bara att öppna de "dörrar" som ges på Teacher's Guide >> och ta del av stort som smått. Välkommen att titta in!

• Högstadieelever på åtta skolor i Köpenhamn, Lund och Malmö samarbetade i två år (2010-2012) kring utmaningen en hållbar skola, i en hållbar stadsdel, i en hållbar framtid. 300 danska och svenska elever från årskurs 7, 8 och 9 arbetade tillsammans. Eleverna i Öresundsklassrummet har arbetat med en  vänskapsklass från andra sidan Sundet. Lärare och elever har fått möjlighet att utveckla nya metoder för lärande för hållbar utveckling.
  • Lärare träffades i lärcirklar, ett forum för utbyte av erfarenheter, idéer och metoder för lärande.
  • I Öresundsklassrummet arbetades det med demokrati, integration, ansvar och medborgarskap, kring hållbar stadsutveckling. Temat har bland annat varit grön mobilitet, grön teknologi och klimat & demokrati.