Hem Odla i staden

Odla i staden

Seved - odling över gränserna I april 2008 startade det treåriga projektet Barn i stan i bostadsområdet Seved i Malmö. Syftet är att bygga broar genom möten och förståelse över generationsgränser och mellan olika kulturer. På Sevedsplan finns en verksamhetslokal med ett café och här äger olika aktiviteter rum varje dag. Under det första verksamhetsåret blev det tydligt att barn och äldre gärna vill odla tillsammans.

Inspireras av odlingarna i Seved >>

Barn i Stan >>

Odling i staden är en trend inte bara i Sverige utan över hela världen. På den här sidan kan man som lärare få hjälp med hur olika grönsaker och annat odlas på ett bra sätt.

Odling i staden >>

Odling och skapande på skolgården Tips från Malmö Naturskola.

Odla och skapa på skolgården  >>

Odla i pallkrage >>

Pegasus Trädgård Staffan Björklunds Teaters klimatsmarta, tätortsnära Pegasus trädgård i Hög är en Inspirationsträdgård som vuxit till sig och blommat ut till ett naturskönt rum för teaterföreställningar, ekologisk inspiration, musik, föredrag och visningar. Förställningar även för de allra yngsta .Årskurs f-6

Pegasus Trädgård >>

Miljöverkstaden i Helsingborg erbjuder ett odlingsprogram för år 2.

Lust att odla år 2 >>

Odla med Stadsgrönt Lyssna på inspelade program och se bildspel.

Odla med Stadsgrönt >>

Urbannatur Hyllie. Att bygga på en av världens bästa odlingsmarker ställer saker på sin spets både på en global och på en lokal nivå. Kanske broschyr om Hyllie kan inspirera!

Urban natur Hyllie >>