Hållbar utveckling forskning och fortbildning
 
Hem Fortbildning & Forskning Forskning

Forskning

Stockholm Resilience Centre är ett internationellt tvärvetenskapligt center för forskning kring social-ekologiska system, det vill säga system där människa och natur studeras som en integrerad helhet.   

Stockholm Resislence centre >>

 

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) - Faktablad MAT 21 är ett forskningsprogram där ett hundratal forskare samarbetar för att hitta vägar till en ekologiskt och ekonomiskt hållbar livsmedelsproduktion. I Faktabladen som görs i samarbete mellan MAT 21 och SLU redovisas de olika forskningsprojektens resultat.

Faktablad >>

 

Sveriges lantbruksuniversitets startsida.EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med samverkan, samordning och information om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.

EPOK >>


Göteborgs Miljövetenskapliga centrum, GMV

GMV är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för arbete med miljö och hållbar utveckling. Forskning och utbildning är GMV:s huvudområden. Här hittar du också Götegorgsdeklarationen om lärande för hållbar utveckling.

Göteborgs Miljövetenskapliga centrum >>

 

Skolporten - Skolporten samlar och publicerar nyheter om aktuella händelser i skolvärlden. Här hittar du de senaste inom forskning och utveckling i skolan. Sök på Hållbar utveckling så får du aktuella avhandlingar, intervjuer med forskare m m

Skolporten >>

 

Fosforbrist i jordbruket avhandling av Dana Cordell från Linköping universitet visar på globala effekter för vår matförsörjning på grund av fosforbrist.

The Story of  Phosphorus >>

 

Uppsatser från svenska högskolor och universitet Forskning kring hållbar utveckling och mat.

Se mer på uppsatser.se >>

 

Forskningsinformation från IMIT om förpackningsforskning vid LTH (december 2009)

IMIT >>

 

Undervisning för hållbar utveckling i hem-och konsumentkunskap är en C-uppsats av Gerd Darehed skriven vid Lärarutbildningen i Luleå

Undervisning för...>>

 


 
 

Nyheter Miljö Aktuellt

Om sidan

Webbsidan är ett samarbete mellan Malmö högskola och Miljöförvaltningen Malmö stad, inom ramen för RCE Skåne

skane_rgb_pos_r2

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack