Fair Trade

Malmö Fairtrade City

Föredrag och diskussion

Malmö är Sveriges första Fairtrade City och blev diplomerad under 2006.
Vårt motto lyder: genom att handla lokalt kan du förändra globalt.Vad betyder fair trade och vad gör Malmö till en diplomerad Fairtrade City? Erbjudandet riktar sig till elever på högstadiet och gymnasiet!
Med Emma Börjesson, Miljöförvaltningen. Skicka förfrågan >>>

Skola för Rättvis Handel

workshop och värderingsövningar

Sedan 2011 kan skolor/klasser i Malmö bli diplomerade skolor för rättvis handel.
För att blir diplomerad måste klassen uppfylla ett visst antal kriterier och lämna en kort redovisning av vad arbetet med rättvist handel har inneburit.
Under denna workshop/föreläsning får eleverna lära sig mer om rättvis handel och vad de betyder för dem som producerar varor i utvecklingsländer.Erbjudandet riktar sig till elever på högstadiet och gymnasiet!
Med Emma Börjesson, Miljöförvaltningen. Skicka förfrågan >>>