Atervinning hållbar utveckling
 

 


Plopp_Grunds åk 0-6

Plopp_hogst åk 7-9

Plopp_gy Gymnasiet

Plopp_Film Film

Plopp_InteraktLarom Interaktivt läromedel

Plopp_Spel Spel

Plopp_Tavling Tävling

 


 
 
Hem Återvinning

Återvinning

 

Kompost på skolan Har ni en kompost på skolan eller har ni tänkt skaffa en? Här kan man lära sig om varför det är bra att ha en kompost, och om hur man komposterar både utomhus och inomhus i klassrummet!

Composting in schools >>

 

Återvinningsguide Naturskyddsföreningen har en grön guide där du t ex kan få råd om kompost och återvinning

Grön guide för återvinning >>

 

Avfall och miljö Sysav har en sida för skolor, där man kan få kontakt med skolinformatörer och också boka studiebesök.

Sysav/skola >>

 

Förpackningar som ger längre hållbarhet för en vara kan ge vinster, medan andra förpackningar endast påverkar miljön negativt. Mer om förpackningar finns under följande länk från Svenskt Näringsliv.  

Miljönytta >>

 

Aktiva och smarta förpackningar. Förpackningar kan ha funktioner som man kanske inte ens tänkt på. Följderna för miljön behöver redas ut mer. Livmedelsverket.   

Aktiva och smarta förpackningar>>

 

Gör egna papperskrukor. Leta upp en gammal konservburk av lämplig storlek (tomatburk) Ta två tidningspappersark och vik dem dubba på längden, så att det blir fyra lager. Rulla dem runt tomatburken. Se till att det sticker ut papper i bottenänden av tomatburken. Tryck in papperet runt om så att det som stack ut blir en botten i papperskrukan. Tag loss och vik gärna den övre kanten utåt eller inåt en halv centimeter för bättre stadga och sätt flera krukor tillsammans. Häll i såjord och plantera t ex tomatfrön  eller basilika för senare utsättning i rabatt eller balkonglåda.

 

Återvinning, tips för skolor finns på denna hemsida som också har mycket information kring återvinning. Sveriges avfallsportal.

sopor.nu

 
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack